SKUPŠTINA INE

Dioničari odobrili povećanje kapitala

20.04.2010 u 09:01

Bionic
Reading

Izvanredna glavna skupština Ine jučer je za člana Nadzornog odbora izabrala Jozsefa Molnara te usvojila izmjene Statuta tvrtke koje reguliraju moguće uvjetno povećanje temeljnog kapitala

Kako je priopćeno iz Inina Sektora korporativnih komunikacija, na izvanrednoj skupštini bilo je prisutno 92,596 posto glasova, a sve točke dnevnog reda predložene za današnju sjednicu usvojene su potrebnom većinom glasova.

József Molnár izabran je za člana Nadzornog odbora na mandat do 10. lipnja 2013. godine, navodi se u priopćenju.

Molnar u Nadzorni odbor dolazi umjesto Zoltana Aldotta koji je od 1. travnja ove godine preuzeo dužnost predsjednika Uprave Ine.

Izvanredna je skupština donijela odluku kojom se usvaja odluka o izmjenama i dopunama Statuta dodavanjem novog članka s podnaslovom Uvjetno povećanje temeljnog kapitala.

Time su stvoreni preduvjeti za moguće uvjetno povećanje temeljnog kapitala Društva u budućim razdobljima, a o čemu odlučuje Skupština Društva, navodi se u priopćenju.

Prema prijedlogu dnevnog reda skupštine, izmjenama Statuta se regulira da Glavna skupština Ine može donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala tvrtke "da bi se zamjenjive obveznice pretvorile u dionice ili da bi se ostvarilo pravo prvenstva upisa novih dionica kojega daje društvo (uvjetno povećanje temeljnog kapitala)".

Glavnoj skupštini Ine već je predložena odluka o izdavanju zamjenjivih obveznica, a ta je skupština sazvana za 18. svibnja.

Skupštini je predloženo izdavanje zamjenjivih obveznica u iznosu 1,5 milijardi kuna, a pravo na upis tih obveznica, koje daju pravo na zamjenu za dionice, imat će većinski dioničari - MOL i hrvatska država, dok bi se pravo prvenstva ostalih dioničara pri upisu isključilo, prijedlozi su iz dnevnog reda glavne skupštine koja se treba održati za mjesec dana.