Novac ODLUKA O DIVIDENDI

Glavna skupština HT-a 21. travnja

Glavna skupština HT-Hrvatskih telekomunikacija d.d. sazvana za 21. travnja ove godine odlučivat će među ostalim o isplati dividende dioničarima za 2009. u iznosu od 34,05 kuna po dionici, o promjeni naziva kompanije u Hrvatski telekom d.d. te izmjenama i dopunama Statuta, stoji u pozivu Uprave HT-a za tu Skupštinu objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi

U pozivu za Glavnu skupštinu HT-a navodi se da će Skupština odlučivati o upotrebi odnosno raspoređivanju ukupno 3,548 milijardi kuna.

Od toga bi se, a prema prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora, veći dio ili 2,788 milijardi kuna upotrijebilo za isplatu dividende od 34,05 kuna po dionici, dok bi se preostalih 759,91 milijun kuna usmjerilo u zadržanu dobit.

Ako Skupština podrži takav prijedlog navedena bi se dividenda svim dioničarima koji su na dan održavanja Glavne skupštine upisani u depozitarij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) isplatila 17. svibnja ove godine.

Uz promjenu imena kompanije Hrvatske telekomunikacije u Hrvatski telekom Glavna skupština HT-a odlučivat će i o izboru dva člana Nadzornog odbora na razdoblje od iduće četiri godine, kao i o ovlaštenju Upravi da za račun Društva stječe vlastite dionice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još