FINANCIJSKA KONSOLIDACIJA

Magma priprema dokapitalizaciju

24.02.2010 u 12:50

Bionic
Reading

Magma grupa priprema dokapitalizaciju kako bi pokrila goleme gubitke pretrpljene u posljednje dvije godine. O modelu dokapitalizacije sutra će raspravljati nadzorni odbor kompanije, priopćeno je putem Zagrebačke burze

U prva tri kvartala prošle godine gubici Magme popeli su se na 89,8 milijuna kuna, što je ozbiljno narušilo financijsko stanje kompanije. Naime, vlasnička glavnica pala je na samo 50,7 milijuna kuna, a ukupne obveze popele su se na 758 milijuna kuna.

Magma je najveći pad prodaje pretrpjela u trećem kvartalu nakon uvođenja kriznog poreza i povećanja stope PDV-a. Prema prvim nerevidiranim podacima, prihodi Magma grupe u prošloj su godini pali za 14,3 posto (na 848 milijuna kuna).

Najveći pad prodaje zabilježen je u segmentu globalnih modnih marki osobito u segmentu ženske mode. U sklopu restrukturiranja i prilagodbe maloprodajne mreže tijekom 2009. godine Magma je zatvorila ukupno 25 prodajnih mjesta, otvorila je 15 novih, a sadržaj ili asortiman je promijenjen na 11 prodajnih mjesta.