Novac PAD OD 0,9 POSTO

Prosječna plaća za prosinac 5.362 kune

Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za prosinac prošle godine iznosila je 5.362 kune, pokazuju prvi podaci koje je danas objavio Državni zavod za statistiku (DZS)

Usporedba s prosječnom neto plaćom za studeni pokazuje nominalni pad za 0,4 posto, dok se nešto veći pad, za 0,9 posto, bilježi na godišnjoj razini.

Tako je u odnosu na prosječnu neto plaću za studeni, koja je iznosila 5.385 kuna, prosječna neto plaća za prosinac prošle godine bila nominalno manja za 23 kune, ili za 0,4 posto.

Na godišnjoj razini, usporedbi s prosjekom za prosinac 2008. godine koji je iznosio 5.410 kuna, prosječna je neto plaća za prosinac prošle godine bila niža za 48 kuna, ili za 0,9 posto.

Prvi podaci DZS-a pokazuju da je prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za prosinac prošle godine iznosila 7.783 kune.

U usporedbi s prethodnim mjesecom, prosječna je bruto plaća za prosinac nominalno niža za 25 kuna, ili za 0,3 posto.

Prema prosjeku za prosinac 2008. godine prosječna je bruto plaća za prošlogodišnji prosinac bila nominalno niža za 85 kuna, ili za 1,1 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još