Novac BLAGI OPORAVAK

Zaustavljen odljev imovine iz fondova

Neto imovina pod upravljanjem otvorenih investicijskih fondova u Hrvatskoj u prosincu lani stabilizirana je na 9,89 milijardi kuna, ostvarivši blagi rast na mjesečnoj razini po prvi puta od svibnja 2008, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA)

Vrijednost neto imovine 126 otvorenih investicijskih fondova porasla je 0,06 posto u odnosu na studeni, i to uglavnom zahvaljujući skoku vrijednosti imovine novčanih fondova.

Imovina pod upravljanjem otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom krajem prosinca iznosila je 9,32 milijarde kuna, što je 0,16 posto više u odnosu na prethodni mjesec. Pritom je neto imovina novčanih fondova bila 3,91 milijardu kuna, što je porast za 6,32 posto na mjesečnoj razini.

Neto imovina dioničkih fondova, pak, bila je za 2,75 milijardi kuna ili 3,94 posto manja, dok je imovina mješovitih fondova smanjena za 2,15 milijardi kuna ili 4,47 posto. Neto imovina obvezničkih fondova neznatno je smanjena u odnosu na prethodni mjesec, za 0,77 posto, na 510,98 milijuna kuna.

Imovina otvorenih investicijskih fondova s privatnom ponudom krajem prošlog mjeseca iznosila je 567,99 milijuna kuna ili 1,49 posto više nego krajem studenoga.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još