PRVI PAD OD 2006.

Niže kamate na stambene kredite u Zabi

09.02.2010 u 12:40

Bionic
Reading

Zagrebačka banka najavila je povoljniju ponudu novih stambenih kredita te smanjenje kamatnih stopa na postojeće stambene kredite za sve klijente banke

Kamatna stopa na novu ponudu stambenih kredita od 15. veljače bit će niža za 0,25 postotnih poena te će iznositi 6,75 posto kod kredita za mlade, odnosno 7,25 posto za standardni stambeni kredit. Za sve zaprimljene zahtjeve za realizaciju svih vrsta stambenih kredita banka neće naplaćivati naknadu u razdoblju od 15. veljače do 15. travnja ove godine.

Mlađima od 40 godina povećat će se mogućnost odabira roka otplate kredita sa 25 na 30 godina. Omjer visine kredita i instrumenta osiguranja iznosi samo 1:1,10, što je, tvrdi se u priopćenju, i dalje najpovoljnje na hrvatskom tržištu.

Istovremeno, najavljeno je da će za svoje klijente koji imaju redovita primanja na tekući račun u Zagrebačkoj banci sniziti kamatnu stopu na sve postojeće stambene kredite za 0,25 postotnih poena. Nove kamatne stope primijenit će se za obračunsko razdoblje od 1. svibnja, a riječ je o prvom padu kamatnih stopa na postojeće stambene kredite od 2006. godine.

'Tržišne okolnosti nam omogućavaju još jedan korak u poboljšavanju uvjeta i snižavanju kamate novih stambenih kredita namijenjenih građanima, ali i korak u pojeftinjenju ranije korištenih stambenih kredita za naše klijente. Tome svakako doprinosi i primjerna disciplina u vraćanju tih kredita Zagrebačkoj banci', rekao je Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.