Novac CME 'U BANANI'

Dionice vlasnika Nove TV potonule za 86 posto

  • Autor: tportal.hr
  • 31.12.2008 12:11:51
  • 31.12.2008 12:20:00

Iako su prihodi porasli 15 posto, kompanija Central Media Europe bilježi gubitak ove godine od oko 15 milijuna dolara, a cijena dionica na američkoj burzi NASDAQ pala je sa 140 na samo 19 američkih dolara

Najveća medijska kompanija u postkomunističkim zemljama srednje i istočne Europe, Central Media Europe (CME), vlasnik hrvatske Nove TV, nalazi se u teškim problemima i na nekoj vrsti prekretnice u širenju poslovanja, piše Poslovni dnevnik.

Prema ocjenama analitičara ta se kompanija širila u izvjesnoj mjeri iznad svojih kapaciteta, a posljednjih mjeseci naišla je na nova ograničenja zbog financijske krize. Sve je to dovelo do većeg pada dionica tvrtke koje kotiraju na NASDAQ-u i Praškoj burzi gdje su nakon Orca i NWR-a na trećemu mjestu gubitnika. Naime, vrijednost dionica CME-a pala je nevjerojatnih 86,4 posto vrijednosti.

Rezultati poslovanja u trećem tromjesečju ipak su nešto bolji nego lani u istom razdoblju. Gubitak je smanjen sa 18,8 na 14,8 milijuna dolara, ali su daleko ispod očekivanja analitičara i same tvrtke koji su računali s čistom dobiti između 40 i 50 milijuna dolara. Prihodi su inače porasli za 15 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još