Novac PRVI VEZANI ZASTUPNIK

Hrportfolio nudi i brokerske usluge

  • Autor: Z. K.
  • 17.11.2009 15:57:32
  • 17.11.2009 15:19:20

Vlasniku portala Hrportfolio.com Hanfa je odobrila obavljanje brokerskih poslova kao vezanom zastupniku za ICF Broker. Hrportfolio je time svojim klijentima, kao prvi vezani zastupnik u RH, osim kupoprodaje udjela otvorenih investicijskih fondova, omogućio i trgovanje dionicama na Zagrebačkoj burzi

Novost koju donosi novi Zakon o tržištu kapitala je mogućnost širenja prodajnih aktivnosti investicijskih društava - brokera, putem vezanog zastupnika. Vezani zastupnik je ovlašten za obavljanje određenih poslova iz djelokruga investicijskog društva. Ovu mogućnost prvi su odlučili iskoristiti investicijsko društvo ICF Broker i Moneta Prima d.o.o. (Hrportfolio.com). Vezani zastupnik iliti 'tied agent' je novi pojam koji je prvi put spomenut u MIFID regulativi 2007. godine.

Vlasnik portala Hrportfolio.com je prema rješenju Hanfe od dana 7. listopada 2009. godine dobio službeno rješenje u kojem mu se odobrava obavljanje brokerskih poslova kao vezanom zastupniku za ICF Broker.

Hrportfolio nudi klijentima proviziju za trgovanje od 0,40 posto bez minimalne provizije, a klijentima koji koriste E-trade platformu osigurana je isplata pasivne kamate za neiskorištena sredstva.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još