Novac PESIMIZAM NA BURZI

Crobex u padu drugi tjedan zaredom

Vrijednost dioničkih indeksa Zagrebačke burze protekli je tjedan pala za četiri, pa i nešto više posto - vrijednost Crobexa, koja ovisi o kretanju cijena 24 dionice, pala je za 3,94 posto, dok je Crobex10, u čiji izračun ulazi deset najlikvidnijih dionica, pao još više, za 4,34 posto

Ukupni je tjedni promet Burze iznosio 210,7 milijuna kuna, od čega je 166,8 milijuna kuna ostvareno u redovnom trgovanju. Pritom je oko četvrtina redovnog prometa, ili oko 41,2 milijuna kuna, 'prikupila' dionica HT-a kojoj je cijena na tjednoj razini smanjena za 0,99 posto, na 270 kuna.

Ostale pak trgovanije dionice tjedan su uglavnom završile s izrazitijim padom cijene. Tako je cijena dvjema dionicama s više od 12 milijuna kuna prometa cijena na tjednoj razini pala za oko 8 posto - dionici Atlantske plovidbe za 8,77 posto, a Petrokemije za 9,41 posto.

Više od 10 milijuna kuna tjednog prometa imale su dionice Dalekovoda i Instituta IGH, pri čemu je cijena dionice Dalekovoda pala za 4,78 posto, a IGH za 8,34 posto.

Sličan pad cijene, za 8,21 posto, imala je dionica još jedne građevinske tvrtke, Ingre koja je prošli tjedan prikupila gotovo osam milijuna kuna prometa. Rijetka iznimka među trgovanijim dionicama je dionica Leda kojoj je, uz više od devet milijuna kuna prometa, cijena na tjednoj razini porasla za 6,13 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još