Novac POSLOVNI REZULTATI

U Podravci prešutjeli aferu Spice

  • Autor: tportal.hr
  • 30.10.2009 16:01:41
  • 30.10.2009 15:30:26

U prvih devet mjeseci neto dobit Podravke iznosila je 42,2 milijuna kuna, od čega sektor Prehrana i piće ostvaruje 25,1 milijun kuna, a farmaceutike 17,1 milijun kuna, što predstavlja pad dobiti od gotovo 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani

'Od značajnijih poslovnih događaja u trećem kvartalu, valja spomenuti da su Podravka d.d. i Gastro grupa d.o.o. proširile postojeću suradnju u distribuciji Podravkinih bezalkoholnih pića u Horeca kanalu i na projekt instant napitaka Lero, dok je Belupova zdravstvena ustanova Deltis Pharm d.o.o. ušla u veledrogerijski biznis pridruživši se Pharma Netu, mreži ljekarni koja objedinjava stotinjak ljekarničkih jedinica', stoji u izvješću Podravke, u kojemu nema ni riječi o pokretanju istrage i kasnijem uhićenju četiri člana Uprave.

Ukupna prodaja grupe Podravka u prvih devet mjeseci 2009. godine iznosila je 2,6 milijardi kuna i manja je za 1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ne spominjući posebno ni aferu SMS, koja je otkrivena u rujnu, samo šturo navode da je Podravka poduzela potrebne radnje kako bi umanjila rizike po kreditima danim SMS-u u 2007. godini u iznosu od 65 milijuna kuna, koji su osigurani založnim pravom na žig.

'Zajedno s ostalim vjerovnicima, u tijeku je razmatranje mogućnosti sanacije i restrukturiranja društva SMS', zaključuje se u izvješću.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još