DEVET MJESECI

Atlantic grupa: Solidan rast prihoda i dobiti

30.10.2009 u 14:37

Bionic
Reading

Atlantic grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 1,7 milijardi kuna ukupnih prihoda, što je 10,3 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. Dobit od poslovanja povećana je za 16,8 posto, na ukupno 128,6 milijuna kuna, dok bez jednokratnih stavki taj rast iznosi 9,8 posto. Neto dobit kompanije iznosi 81,8 milijuna kuna te je u odnosu na isto razdoblje lani porasla 11,6 posto

Devetomjesečni rezultati potvrđuju sposobnost kompanije da dosljednom primjenom poslovnog modela ostvari rast i zadrži stabilnost neovisno o nepovoljnim tržišnim uvjetima, stoji u komentaru Atlantic grupe.

Ostvareni rast prodaje temelji se na lansiranju novih proizvoda, među kojima su najznačajniji Cedevita GO! te nova linija Active brenda Multipower, na novim distribucijskim ugovorima (Nestle u HoReCa kanalu i Karolina u Hrvatskoj te Ferrero u Sloveniji) te širenju ljekarničkog poslovanja Atlantic grupe otvaranjem novih ljekarničkih jedinica i specijaliziranih prodavaonica bezreceptnih lijekova.

Prvih devet mjeseci poslovanja u 2009. godini obilježio je i nastavak investicija u razvoj poslovanja u ukupnom iznosu od 83,2 milijuna kuna, pri čemu se najznačajnija ulaganja odnose na proširenje proizvodnih kapaciteta Cedevite, opremu za proizvodnju Cedevite GO! te izgradnju nove, moderno opremljene proizvodne zgrade Neve na lokaciji Rakitje.

Uz rast prihoda, Atlantic grupa se nastavlja fokusirati i na kontrolu troškova kroz kontinuirano unapređenje efikasnosti na svim razinama te na održavanje likvidnosti i stabilnosti novčanog toka iz poslovnih aktivnosti.

'Unatoč recesijskom okruženju i nepovoljnim makroekonomskim uvjetima na svim tržištima na kojima kompanija posluje, Atlantic grupa je odgovornim upravljanjem i u proteklih devet mjeseci ostvarila dobre rezultate. Zadržavanjem dosadašnjeg fokusa te fleksibilnošću u poslovanju, očekujemo nastavak pozitivnog trenda i ostvarenje najavljenih rezultata i do kraja godine. S obzirom na ukupno gospodarsko okruženje, osobito nepovoljno u Hrvatskoj, gdje ostvarujemo najveći dio poslovanja, spremni smo i u idućoj godini na pojačane napore kako bismo ostvarili daljnji rast poslovanja', komentirao je predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi