RASPISANI NATJEČAJI

Kreće privatizacija četiri hotelske kuće

26.10.2009 u 14:54

Bionic
Reading

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas javne pozive za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hotela Živogošće, Hotela Podgora, Hotela Medena, hotelskog poduzeća Modra špilja te Ribnjačarstva Končanica.

Rok za predaju ponuda za četiri hotelske tvrtke istječe 28. prosinca ove godine, dok se ponude za Ribnjačarstvo Končanicu HFP-u trebaju dostaviti do 25. studenog.

Udio od 75,21 posto u Hotelima Živogošće prodaje se po početnoj cijeni od 16,85 milijuna kuna, što predstavlja 20 posto njihove nominalne vrijednosti, dok početna cijena za 55,67 posto dionica Hotela Podgora iznosi 11,3 milijuna kuna ili 15 posto nominale.

Po nominalnoj se vrijednosti pak prodaje 53,6 posto dionica Hotela Medena, za koje početna cijena iznosi 63,3 milijuna kuna, kao i 42,59 posto udjela u Modroj špilji, s početnom cijenom od 7,87 milijuna kuna

Među obvezujućim uvjetima za sve četiri hotelske kuće iz natječaja HFP-a su zadržavanje osnovne djelatnosti društava te njihovih djelatnika na razdoblje od dvije godine, podmirivanje svih dospjelih obveza pokrivenih državnim jamstvima, kao i dospjelih obveza prema ostalim vjerovnicima.

Poseban uvjet za ponuditelje za sve četiri hotelske tvrtke je i da preuzmu obvezu odricanja društva od zahtjeva prema državi s osnove ratnih šteta.

U Ribnjačarstvu Končanica HFP pak prodaje udio od 51,8 posto, i to po početnoj cijeni od 2,14 milijuna kuna, što predstavlja 60 posto njihove nominalne vrijednosti, a i za ovo se društvo, uz ostalo, ponuditelji moraju obvezati na zadržavanje osnovne djelatnosti i svih radnika na dvije godine.