Novac ZAGREBAČKA BURZA

Blagi rast Crobexa uz simboličan promet

  • Autor: Z.K.
  • 24.12.2008 13:50:19
  • 24.12.2008 13:55:00

Predbožićni skraćeni trgovinski dan zaključen je s minimalnim rastom Crobexa od 0,10 posto. Redovni promet iznosio je svega 9,3 milijuna kuna, a najlikvidnija je bila dionica T-HT-a

Najzaslužnije za pozitivnu izvedbu Crobexa bile su dionice Vira, Atlantic Grupe, Leda, Luke Ploče, Tankerske plovidbe i Viadukta. Pritom je dionica šećerane Viro ostvarila uvjerljivo najveći skok zaključne cijene od čak 11,53 posto.

Dionica T-HT-a pretrpjela je blagi pad zaključne cijene na 211,10 kuna. Najistaknutiji gubitnici, među likvidnijim izdanjima, bili su Atlantska plovidba (-2,39%), IGH (-2,82%) i Uljanik plovidba (-3,90%).

Privredna banka Zagreb priopćila je danas da je glavna skupština Međimurske banke donijela odluku o prijenosu dionica svojih manjinskih dioničara na većinskog vlasnika, Privrednu banku Zagreb. PBZ je za prijenos dionica manjinskih dioničara ponudio otpremninu od 1.366 kuna po dionici, što znači da će PBZ za 'istiskivanje' svih manjinskih dioničara Međimurske banke izdvojiti 15,8 milijuna kuna.

Europski burzovni indeksi u srijedu su se našli pod pritiskom pada cijena dionica u bankovnom i sektoru nafte, u uvjetima slabijeg obujma trgovanja dan prije početka božićnih blagdana kada su mnoga tržišta već bila zatvorena ili su radila skraćeno.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još