Novac FINANCIRANJE PROJEKATA

Dogovoren investicijski okvir za zapadni Balkan

  • Autor: tportal.hr
  • 21.10.2009 14:52:53
  • 21.10.2009 14:21:23

Europska komisija, međunarodne financijske institucije i zemlje članice EU-a dogovorile su investicijski okvir za zapadni Balkan

Europska komisija, EBRD, Europska investicijska banka i Razvojna banka Vijeća Europe dogovorile su sa zemljama članicama investicijski okvir za zapadni Balkan, osiguravajući zajednička povratna i nepovratna financijska sredstva za projekte. Cilj je skupiti i koordinirati različite izvore financiranja i darovnica za projekte koji su prioritet za zapadni Balkan, navodi se u priopćenju EBRD-a.

Europska komisija dosada je plasirala 110 milijuna eura za financiranje lokalnih infrastrukturnih projekata. Svaka od strana - EIB, EBRD i CEB - obećala je 10 milijuna eura za tehničku ili drugu pomoć, a članice EU-a su pozvane da daju donacije. EIB i EBRD su obećale da će osigurati milijardu eura za zajmove, a CEB će povećati kreditiranje za socijalne projekte u regiji.

Inicijalni fokus na infrastrukturne projekte proširit će se na energetsku učinkovitost, malo i srednje poduzetništvo i ostale sektore. Financirat će se prioritetni projekti u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još