ISPLATA KRAJEM LISTOPADA

Braniteljima dividende od 19 do 21 kunu

12.10.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Fond hrvatskih branitelja donio je odluku da isplati dividende za 2008. godinu u iznosu od 66,9 milijuna kuna, kazao je Josip Glavaš, prvi čovjek Erste Investa koji upravlja braniteljskim fondom, za HTV-ovu emisiju 'Veterani mira', prenosi Business.hr

Dividende koje će biti isplaćene braniteljima po udjelu će iznositi od 18 do 21 kunu, a sama isplata bit će izvršena krajem ovog ili najkasnije narednog mjeseca.

Već ranije isti je iznos isplaćen Fondu za stipendiranje i Zakladi hrvatskih branitelja. Preostali dio dobiti bit će reinvestiran u cilju održavanje vrijednosti braniteljskog fonda.

Glavaš je među ostalim naveo kako je do kraja lipnja ove godine svoje udjele u Fondu povuklo čak 37 posto branitelja, a njega izuzetno veseli da je taj broj iz dana u dan sve manji. 'Najviše ih je povučeno u početnim mjesecima, kada se Fond tek otvorio i kada je u travnju prošle godine krenula isplata', dodaj je Glavaš. Naravno, pravo na isplatu dividendi imaju samo oni branitelji koji će na dan isplate posjedovati udjele u Fondu.

Čelnik Erste Investa na koncu je kazao da iznos isplaćene dividende po pojedinom dioničaru neće prelaziti tri tisuće kuna, sve kako bi se izbjegla naplata kriznog poreza.