Novac POTOP NA KRAJU TJEDNA

Crobex sve dalje od 2.200 bodova

  • Autor: Z. K.
  • 25.9.2009 17:06:07
  • 25.9.2009 16:46:42

Kraj tjedna donio je osjetniju korekciju na Zagrebačkoj burzi. Crobex je oslabio 1,77 posto i završio na 2.155 bodova. Redovni promet spustio se na 23,9 milijuna kuna, a najviše se trgovalo dionicama HT-a i Petrokemije. Crobex je na tjednoj razini pao 2,88 posto prekinuvši rujanski pobjednički niz

Dionica HT-a zadržala je solidnu podršku zabilježivši tek blagi pad vrijednosti (na 257,51 kunu). Dionica Petrokemije prikupila je čak 3,2 milijuna kuna prometa, a trgovinom su prevladavale dobitonosne prodaje. Nakon snažnog poleta izazvanog objavom namjere uvrštenja u službeno tržište, danas je uslijedila rasprodaja. Trgovalo se u rasponu od 150,20 do 161 kune, a zaključna cijena spustila se na 152 kune (-3,14 posto).

Značajan doprinos padu Crobexa dale su dionice građevinara, među kojima su najviše pojeftinili Dalekovod i Hidroelektra. Pozitivan pomak ostvarila je Tehnika, a solidan otpor korekciji pružio je i Institut IGH. Podršku ulagača osigurala je vijest o izglednim poslovima u Bugarskoj gdje je predsjednik Uprave Jure Radić razgovarao s bugarskim premijerom o mogućnostima sudjelovanja Instituta IGH u bugarskim infrastrukturnim projektima.

Među likvidnijim dionicama, natprosječni pad cijena pretrpjeli su još Belje, holding Đuro Đaković, Ina, Jadranski naftovod, Končar EI, Ledo, Luka Rijeka i Validus.

Vodeći europski burzovni indeksi u petak su stagnirali dok su investitori pažljivo pratilai događaje na samitu G20 u Pittsburghu.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još