Novac SVAĐA PARTNERA

Fima grupa podijelila se na tri dijela

Fima, financijska tvrtka procijenjena na 500 milijuna eura, podijelila se na tri poslovne cjeline, priopćili su iz tvrtke. To se dogodilo navodno zbog svađe dugogodišnjih partnera Milana Horvata, Dubravka Žganeca i Ljiljane Weissbarth

Milan Horvat, jedan od osnivača Fime, i dalje će poslovati pod tim brandom, a ostaju mu Fima Vrijednosnice i Fima Global Invest, dakle trgovina dionicama i upravljanje investicijskim fondovima. To je ustvari Fimin core business s kojim je i počela svoj pohod na hrvatskim burzama prije više od desetljeća.

Ljiljana Weissbarth preuzima investicijsko savjetovanje, nekretnine, fondove privatnog kapitala i faktoring, a Marina Bača, koja je do sada vodila Fima Validus, vodit će taj fond i Vaba banku.

Raspad tvrtke koja je godinama među najvećim igračima na Zagrebačkoj burzi nije osobito uzbudio brokersku zajednicu, u kojoj tvrde da to neće utjecati na zbivanja na tržištu. Podjela je, kažu, obavljena inteligentno, na logične cjeline, a trgovanje na burzi i dalje ostaje u rukama iskusnog Milana Horvata.

Kad za koji mjesec dovrši spajanje s InterCapitalom, brokerskom kućom Danijela Nevidala, čvrsto će zauzeti poziciju brokerske kuće s najvećim pojedinačnim prometom na burzi i najvećeg pojedinačnog dioničara Zagrebačke burze.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još