Novac PESIMIZAM NA BURZI

Crobex potonuo za više od tri posto

  • Autor: O. I. N.
  • 3.7.2009 11:56:56
  • 3.7.2009 11:48:32

Uz političku neizvjesnost izazvanu ostavkom premijera Sanadera i loše makroekonomske pokazatelje nastavlja se negativan trend na domaćem tržištu kapitala

U podne se Crobex uz minus od 3,4 posto spustio na 1.723 bodova, dok je promet nadmašio 17 milijuna kuna, a na meti prodavatelja našli su se građevinari i brodari.

Atlantska plovidba s prometom od 3,4 milijuna kuna spustila se prvi put od kraja svibnja ispod tisuću kuna. Najniže je pala na 980 kuna, a uz trenutačnih 986 kuna minus nadmašuje četiri posto. Dionice Jadroplova skliznule su za 4,3 posto, a Uljanik Plovidba čak 7,8 posto.

Dionice Instituta IGH tonu već šesti dan zaredom, samo u protekla dva dana, odnosno od premijerove ostavke, ove su dionice zabilježile minus veći od 10 posto. Uz milijunski promet, Institut IGH danas je skliznuo za 5,7 posto, dok je Dalekovod prošao tek nešto bolje uz minus od pet posto.

Dionicama T-HT-a se uz promet iznad četiri milijuna kuna trguje nadomak 219 kuna, što je kunu više nego jučer, i zasad samo ovo izdanje među likvidnijima odudara od pesimizma tržišta.

Uz minornih deset tisuća kuna prometa, blokirana je zbog dvoznamenkastog minusa trgovina dionicama Konzuma i Hidroelektre.

Nakon jučerašnjih gubitaka ključni europski indeksi oko podneva preokrenuli su trgovinu na pozitivan teritorij.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još