Novac ZAGREBAČKA BURZA

Građevinari predvodili pad Crobexa

  • Autor: O. I. N.
  • 30.6.2009 16:33:06
  • 30.6.2009 16:06:00

Uz samo tri milijunska izdanja na Zagrebačkoj burzi, u utorak je Crobex skliznuo za 0,5 posto, spustivši se ispod 1.900 bodova

Nakon jučerašnjih 16 milijuna kuna, promet je ponovno bio nizak i iznosio je 17,9 milijuna kuna.

Najlikvidniji, sa 4,6 milijuna kuna, bio je T-HT koji je u zadnjim minutama ispravio minus i zabilježio rast od 0,2 posto.

Nastavlja se potop Ingre, koja je u posljednja dva dana izgubila više od osam posto tržišne vrijednosti, da bi danas zabilježila minus od 3,8 posto, uz napise u medijima kako ova građevinska kompanija zbog prevelike zaduženosti uskoro neće moći vraćati kredite.

Ingra je imala oko 900.000 kuna prometa, milijunski promet uz minus od 2,7 posto imao je Institut IGH, a uz oko pola milijuna kuna prometa cijenu je spustio i Dalekovod. Blagi rast cijene uz samo stotinjak tisuća kuna prometa zabilježila je Tehnika, koja je objavila da će isplatiti dividendu od 80 kuna po dionici.

Atlantska plovidba
je uz milijunski promet zabilježila minus od oko jedan posto, a na negativnom teritoriju zaključila su trgovinu i druga dva najtrgovanija brodara, Jadroplov i Uljanik Plovidba.

Europski burzovni indeksi našli su se pod pritiskom slabljenja dionica maloprodajnih lanaca i proizvođača hrane, a snažniji su minus sprečavali farmaceutskom sektoru.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još