Novac ZAGREBAČKA BURZA

Rast Crobexa i T-HT-a na kraju tjedna

  • Autor: O. I. N.
  • 26.6.2009 16:23:45
  • 26.6.2009 16:10:00

Kraj tjedna u kojemu se trgovalo samo tri dana, Crobex je zaključio rastom od 0,14 posto, nedovoljnim da dosegne 1.900 bodova

Od oko 20 milijuna kuna, najviše su prometa privukle dionice brodarskih kompanija i T-HT koji je ojačao za 0,7 posto nadomak 219 kuna.

Najlikvidnija je uz 4,8 milijuna kuna prometa bila Atlantska plovidba koja je porasla za 2,2 posto, a skok u cijeni uz milijunski promet zabilježio je i Jadroplov.

Već drugi puta u tjednu Slatinska banka je, uz milijunski promet, među najlikvidnijim izdanjima. Nakon pada cijene u srijedu, danas je zbog dvoznamenkastog skoka bila suspendirana trgovina ovim dionicama.

Među milijunskim izdanjima našla se Ingra, čija je cijena pala za 2,1 posto na 47 kuna, unatoč vijesti da je ova kompanija zajedno s Konstruktorom među kandidatima za gradnju hidroelektrana na rijeci Bosni. Ipak, kako je dio dugova prema podizvođačima na izgradnju Arene 'prebijen' dionicama, neki analitičari smatraju da će to dodatno pritisnuti cijenu Ingre na burzi. I drugi građevinar s prometom iznad milijun kuna, Institut IGH dočekao je kraj trgovine na negativnom teritoriju.

No zato je drugi dan uzastopce rasla Ina, koja je trgovinu zaključila na 1.380 kuna, što je za 2,9 posto više od cijene u srijedu.

Za crvenilo europskih burzovnih indeksa zaslužni su gubici u farmaceutskom sektoru, koji su nadjačali dobitke u sektoru nafte.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još