Novac O IZLASKU IZ KRIZE

Buffet: Ne možete dobiti dijete za mjesec dana

  • Autor: tportal.hr
  • 26.6.2009 14:58:54
  • 26.6.2009 14:48:41

'Ne možete dobiti dijete za mjesec dana, na način da oplodite devet žena', izjavio je slavni američki investitor Warren Buffet komentirajući za CNBC uspjeh američkih državnih mjera za oporavak gospodarstva

Novinarka Becky Quick upitala je Buffeta: 'Ranije ove godine upozoravali ste da Obamina administracija treba na prvom, drugom i trećem mjestu brinuti o zaposlenosti, koja je ključna za gospodarstvo. Kakav je napredak po tom pitanju postignut?'

Nato je Buffet slikovito odgovorio da 'ne možete dobiti dijete za mjesec dana, na način da oplodite devet žena', odnosno da se učinci Obamine administracije još ne vide, budući da za to treba vremena.

Buffett smatra da američka ekonomija još nije 'odskočila' te je potvrdno odgovorio na pitanje nalazi li se ekonomija i dalje 'u ruševinama'.

Na pitanje kada će zavladati 'zelenilo' na tržištima, Buffet je odgovorio da on još nije vidio prave znakove oporavka, šaljivo to pripisujući nedavnoj operaciji očne mrene, nakon koje će i on možda, poput nekih analitičara, ugledati pozitivne znakove.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još