PESIMISTI ZAVLADALI

Crobex oslabio još 2,16 posto

09.06.2009 u 16:18

Bionic
Reading

U nastavku trgovanja, jutarnja oštra korekcija je donekle ublažena, zahvaljujući blagom oporavku brodarskih dionica. U konačnici je Crobex oslabio 2,16 posto, uz redovni promet od 40,5 milijuna kuna

Većina dionica (49 od 72) zadržala se u negativnom teritoriju, a najznačajniji doprinos padu Crobexa dale su dionice Adrisa, Holdinga Đuro Đaković, Ericssona Nikole Tesle, Konzuma i Podravke.

Najviše prometa i danas su generirale dionice brodara, među kojima je uvjerljivo najaktivnija bila Atlantska plovidba. Nakon dopodnevne korekcije, cijene brodarskih dionica su stabilizirane, uz blagu tendenciju rasta krajem dana. Tako je dnevni minus Atlantske plovidbe smanjen na 2,2 posto, a cijena dionice opet je skočila iznad 1.000 kuna.

Dionice građevinara pošteđene su značajnije korekcije zahvaljujući vijestima o potpisivanju ugovora o gradnji autoceste u Crnoj Gori i najavama da bi Hrvatska mogla dobiti koncesiju za gradnju dijela Jadransko-jonske autoceste kroz BiH. U svjetlu pozitivnih vijesti, dionice IGH Instituta, Dalekovoda i Tehnike su stagnirale, a u umjerenom minusu su završile dionice Hidroelektre, Viadukta i Ingre.

Dionica T-HT-a dotaknula je dno na 213,12 kuna, nakon čega je uslijedio oporavak na 215 kuna.

Stišavanje euforije oko dionice Liburnija Riviera hotela rezultiralo je drastičnim padom cijene i jutranjom negativnom blokadom.

Vodeći europski burzovni indeksi danas su ostvarili blagi opravak, zahvaljujući rastu cijena dionica naftnih i tehnoloških kompanija.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.