CILJANA CIJENA 234 KUNE

Erste zadržao pozitivnu preporuku za dionicu HT-a

18.02.2013 u 15:20

Bionic
Reading

Analitičari austrijske Erste grupe do daljnjega su zadržali pozitivnu preporuku za dionice Hrvatskog Telekoma, unatoč slabijim poslovnim rezultatima od očekivanja. Ulagačima preporučuju 'akumuliranje' dionica HT-a uz ciljanu cijenu od 234 kune u idućih godinu dana

U analizi se ističe da su prihodi HT-a u zadnjem kvartalu pali 9,1 posto, dok su Ersteovi analitičari očekivali pad od 6 posto. Na godišnjoj razini prihodi su smanjeni za 7,6 posto, što je rezultat još uvijek slabog gospodarskog okruženja, nepovoljnih regulatornih mjera i konkurentskih pritisaka.

I profitabilnost je bila niža od procjena. Tako je EBITDA u zadnjem kvartalu bila 13 posto niža od očekivane, uglavnom zbog jednokratnih troškova. Ipak, EBITDA bez jednokratnih stavki na godišnjoj razini je još uvijek bolja od procjene Ersteovih analitičara. EBITDA marža je pala za 20 baznih poena (0,2 posto), ali se održala iznad 45 posto.

Neto dobit po dionici pala je za 6,4 posto, na 20,51 kunu, što je također ispod očekivanja Ersteovih analitičara. Unatoč smanjenoj dobiti, naglašavaju da predložena dividenda od 20,51 kunu po dionici još uvijek nosi solidan prinos od 9,5 posto.