MINUS OD 4,2 POSTO

Brodari predvodili pad Crobexa

04.06.2009 u 15:46

Bionic
Reading

Treći dan zaredom Crobex je pretrpio pad, a iako je tijekom trgovine indeks potopljen za više od šest posto, ispod 2.000 bodova, na kraju je minus ublažen na 4,2 posto, pa je indeks ostao iznad navedene razine

Više od trećine redovnog prometa koji je iznosio oko 87 milijuna kuna prometa odnijele su brodarske dionice, koje su tijekom dana bile suspendirane. Tako je najlikvidnija dionica, Atlantska plovidba, tijekom trgovine pala na samo 1.001 kunu, da bi zaključila na 1.095 kuna, ipak uz dvoznamenkasti minus. Značajne gubitke pretrpjeli su uz milijunski promet Jadroplov, Uljanik Plovidba i Tankerska plovidba.

Bez podrške kupaca, ali bolje nego brodari, prošli su građevinari Dalekovod, IGH i Ingra, dok je T-HT s minusom od samo jedan posto prošao znatno bolje od prosjeka tržišta, te je dionica zaključila trgovinu na 216 kuna.

Za razliku od pesimizma Zagrebačke burze, europski su indeksi danas bilježili blagi rast, uslijed jačanja bankovnih i dionica nafte. I Wall Street je započeo trgovinu s slabim rastom indeksa.

Dnevni pregled trgovanja pogledajte ovdje