Novac SKUPLJE ZADUŽIVANJE

OTP banka povisila kamatne stope na kredite

OTP banka izvijestila je danas da će povećati kamatne stope na dio gotovinskih i stambenih kredita te kredite za kupnju motornih vozila, kao i da je povećala fiksne kamatne stope na oročenu štednju u eurima

Kako su danas izvijestili iz te banke, od 7. lipnja ove godine kamatne stope na stambene kredite za mlade u kunama, u eurima i švicarskim francima povećat će se sa 6,25 na 6,75 posto.

Na ostale stambene kredite u kunama te u eurima, američkim dolarima i francima kamatna stopa će pak biti povećana sa 6,75 na 6,99 posto.

Kamatna stopa na gotovinske kredite povećava se s 9,99 na 10,49 posto, a na gotovinske kredite za umirovljenike sa 8,49 na 8,99 posto.

Na kredite za kupnju motornih vozila u kunama te u eurima i francima kamatna stopa raste sa 8,49 na 9,99 posto.

OTP banka je izvijestila da je od 1. lipnja povećala fiksne kamatne stope na oročenu štednju u eurima kao i da u toj banci do 30. rujna traju posebne ponude u kojima je moguće ostvariti i dodatno povećanje kamatnih stopa i do 30 posto za nove depozite u svim valutama. Akcijske pogodnosti odnose se na oročenu štednju s fiksnom ili promjenjivom kamatnom stopom i iznose do protuvrijednosti 25.000 eura. Za iznose veće od 25.000 eura primjenjuje se posebna, povoljnija dogovorna kamatna stopa, navodi se u priopćenju OTP banke.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još