Novac UMJERENA KOREKCIJA

Brodari ublažili pad Crobexa

  • Autor: Z. K.
  • 2.6.2009 16:30:04
  • 2.6.2009 16:11:54

Jutrošnja korekcija u nastavku trgovanja je ublažena, pa je Crobex u konačnici oslabio samo 1,13 posto. Za umjereni pad Crobexa najzaslužnije su dionice brodara, koje su nastavile pobjedonosni niz. Redovni promet dostigao je 94,1 milijuna kuna, a uvjerljivo najlikvidnija bila je dionica Atlantske plovidbe

Više od četvrtine prometa ostvareno je trgovanjem dionicama dubrovačkog brodara, čija cijena je ojačala 8,3 posto dostigavši 1.365 kuna. Snažan rast zabilježile su i dionice Jadroplova, Tankerske plovidbe te Uljanik plovidbe.

Najžešću korekciju pretrpjele su manje likvidne dionice koje su proteklih dana bilježile skokoviti rast, poput Belišća, IPK Kandita, Luke Rijeka, Dom holdinga

Pad cijena građevinskih dionica predvodila Ingra s korekcijom od sedam posto, a osjetnu korekciju zabilježili su i Viadukt te Dalekovod.

Dionicom T-HT-a trgovalo se u smanjenom opsegu, a cijena je pretrpjela blagi pad nadomak 220 kuna. Pozitivan trend zahvatio je dionicu Ericssona Nikole Tesle nakon vijesti o zaključivanju 55 milijuna kuna vrijednog ugovora s Ministarstvom zdravstva.

Vodeći europski burzovni indeksi u utorak su oslabili pod pritiskom pada cijena bankovnih dionica, kao i dobitonosnih prodaja.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još