Novac EKSPLOZIJA OPTIMIZMA

Crobex skočio iznad 2.000 bodova

  • Autor: Z. K.
  • 27.5.2009 12:24:47
  • 27.5.2009 12:09:48

Četverodnevni burzovni rast kulminirao je danas snažnom ofenzivom kupaca koja je rezultirala s nizom pozitivnih blokada. Eksplozija optimizma na otvaranju lansirala je Crobex iznad dvije tisuće bodova. Sredinom dana, Crobex se popeo na 2.050 bodova, uz rast od tri posto. Redovni promet dostigao je 45,5 milijuna kuna, uz čak 11 dionica s milijunskim prometom

U dopodnevnom trgovanju, zbog intenzivnog rasta cijena, obustavljeno je trgovanje s petnaestak dionica, među kojima se našlo i nekoliko njih iz sastava Crobexa, poput Podravke, Luke Ploče, Petrokemije i Tehnike.

U fokusu investitora i dalje su brodarske i građevinske dionice, a snažan rast bilježi i većina dionica iz ostalih sektora. Visokim opsegom trgovanja i natprosječnim rastom brodare predvodi Atlantska plovidba, a građevinare IGH Insitut.

Po ostvarenom prometu i dalje prednjači dionica T-HT-a, čija cijena bilježi umjereni rast i trenutačno se kreće malo iznad 222 kune.

Snažan poticaj rastu hrvatskog tržišta došao je s globalnih burzi. Nakon što su jučer cijene dionica na Wall Streetu porasle više od dva posto zahvaljujući snažnom rastu povjerenja potrošača, danas se optimizam proširio i na vodeće europske burze.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još