NAPLATA KAZNI KARTICAMA

Policajci još ne peglaju Diners i Amex

05.11.2012 u 09:13

Bionic
Reading

Sustav naplaćivanja prometnih kazni s pomoću POS-aparata u funkciji je od sedmog rujna, pa prometni prekršitelji kaznu mogu platiti i karticom. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potpisao je ugovor s Financijskom agencijom, koja će dalje tražiti partnere među bankama vlasnicima kartica.

Za sada je jedino potpisan ugovor između Fine i Hrvatske poštanske banke, a iz MUP-a poručuju da se isti takvi ugovori pripremaju s RBA-om, ErsteCard Clubom radi prihvata Dinersa, Discoveryja i kartica JCB te sa PBZ Cardom za potrebe prihvata kartica American Express, piše tjednik Lider.

Trenutno se kazne mogu platiti Maestro i Master karticama.

Dosad je nabavljeno 50 POS-aparata za MUP i 10 za carinu. Rabi se u svim presretačima, plovilima koja isplovljavaju te u vozilima za nadzor teretnog prometa. Osim toga MUP razvija aplikaciju na mobilnim uređajima za izradu prekršajnog naloga kako se više ne bi ručno popunjavao.

Ugovor s Finom omogućuje i primjenu POS-uređaja uz računala te se planiraju uvesti za upravne poslove. Kad se to dogodi, građani će pri predavanju zahtjeva za izradu dokumenata, ističu u MUP-u, moći platiti sve pristojbe izravno na šalteru.