Novac U OČEKIVANJU SANDY

NYSE i Nasdaq obustavili trgovanje zbog uragana

Njujorške burze New York Stock Exchange i Nasdaq bit će zatvorene u ponedjeljak a možda i utorak zbog skorog dolaska uragana Sandy a neće se raditi ni u njujorškom sjedištu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)

'U dogovoru s drugim burzama i sudionicima na tržištu NYSE Euronext zatvorit će svoja tržišta u ponedjeljak, 29. listopada 2012., i čeka potvrdu za utorak, 30. listopada 2012.', naveo je operater burze u priopćenju.

Ranije je NYSE planirao obustaviti samo fizičko trgovanje a nastaviti s elektronskim trgovanjem.

'Podržavamo konsenzus tržišta i regulatorne zajednice da će opasni uvjeti koji se razvijaju kao posljedica uragana Sandy otežati našu zadaću jamčenja sigurnosti naših ljudi i zajednica, a sigurnost mora biti naš prioritet', istaknuo je NYSE Euronext, izmijenivši prethodnu osdluku.

'Surađivat ćemo s tvrtkama kako bismo utvrdili sljedeće korake i obnovili trgovanje čim situacija dopusti', dodaje se u priopćenju.

Operator burze Nasdaq izdao je slično priopćenje.

Glasnogovornica MMF-a također je u priopćenju objavljenom u noći s nedjelje na ponedjeljak najavila da će 'sjedište MMF-a u ponedjeljak, 29. listopada, biti zatvoreno iz preventivnih razloga i u skladu s potezima koje američka vlada poduzima zbog uragana Sandy. MMF je pokrenuo proceduru poslovanja u kriznim uvjetima i ključni zaposlenici MMF-a trenutno održavaju kontakt putem elektroničkih uređaja'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još