OČEKIVANO

Propala ponuda Đure Đakovića za preuzimanje Ingre

22.10.2012 u 16:42

Bionic
Reading

Dobrovoljnu ponudu Đure Đaković holdinga za preuzimanje tvrtke Ingra prihvatilo je 23,56 posto dioničara što znači da preuzimanje nije uspjelo budući da nije dostignut postavljeni prag uspješnosti od 95 posto

'Dobrovoljna ponuda za preuzimanje Ciljnog društva koja je objavljena 19. rujna 2012. g. u Poslovnom dnevniku i Narodnim novinama broj 104/12 bila je uvjetovana dosizanjem praga uspješnosti od 95% dionica Ciljnog društva oznake INGR-R-A.

Rok trajanja dobrovoljne ponude za preuzimanje Ciljnog društva istekao je 17. listopada 2012.g. Za vrijeme trajanja roka ponude za preuzimanje pohranjeno je ukupno 23,56 % odnosno 3.190.886 otplaćenih dionica oznake INGR-R-A koje daju pravo glasa. Uzimajući u obzir činjenice da Ponuditelj samostalno niti zajednički djelujući s drugim osobama nema dionice Ciljnog društva s pravom glasa te da nakon isteka roka trajanja ponude nije dosegnut ponudom uvjetovan prag uspješnosti, na temelju čl. 23. st. 2. Zakona o preuzimanju dioničkih društava (dalje: ZPDD) Ponuditelj nije ovlašten preuzeti dionice Ciljnog društva koje su pohranjene za vrijeme trajanja ponude.

Budući da navedena dobrovoljna ponuda za preuzimanje nije uspjela, depozitar je proveo preknjižbu pohranjenih dionica na račune dioničara koji su valjanim prihvatom ponude pohranili dionice u postupku preuzimanja te će dioničarima koji su pravovremeno prihvatili ponudu naknaditi nastale troškove', stoji u obavijesti Ingre.

Zagrebačka burza izvijestila je da je trgovina redovnim dionicama društva Đuro Đaković holding i Ingre obustavljena.