Novac ZAUSTAVLJEN RAST

Crobex na udaru korekcije

  • Autor: Z. K.
  • 21.5.2009 16:33:51
  • 21.5.2009 16:17:26

U nastavku trgovanja, Crobex je uhvatio korak s kretanjem vodećih europskih indeksa koji su se danas našli pod snažnim pritiskom prodavatelja. Redovni promet dostigao je 46,8 milijuna kuna, a Crobex je oslabio za 2,14 posto završivši ispod 1.900 bodova

Zaoštravanju negativnog trenda u popodnevnim satima najveći doprinos dale su dionice Atlantske plovidbe, Ine, Ingre, Jadranskog naftovoda, Končara elektroindustrije, PBZ-a, Podravke i Zagrebačke banke. Dionica Atlantske plovidbe pojeftinila je 3,54 posto (na 900 kuna), uz rekordan promet od 7,28 milijuna kuna. Val rasprodaje dionica Atlantske plovidbe potaknula je vijest da je predsjednik Uprave Ante Jerković početkom tjedna prodao 10.000 dionica po cijeni od 890 kuna.

Najaktivnije građevinske dionice, Dalekovod i IGH Institut, pretrpjele su blagi pad cijena, a nove 'građevinske zvijezde', Hidroelektra i Viadukt, nastavile su s intenzivnim rastom. Dionica Viadukta dobila je na vrijednosti čak 13,51 posto približivši se razini od 400 kuna. Dvoznamenkasti postotni rast zabilježila je još nekolicina manje likvidnih dionica (Hrvatski duhani, Koka, Mlinar, Slatinska banka).

Dionicom T-HT-a trgovalo se u smanjenom opsegu, uz blagi pad cijene.

Vodeći europski burzovni indeksi u četvrtak su osjetnije korigirani budući da su ulagači pribjegli unovčavanju dobiti, zabrinuti Fedovom procjenom o dubljoj recesiji u SAD-u te prognozom S&P-a da će Velikoj Britaniji oslabiti kreditni rejting.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još