Novac KONFERENCIJA ZAGREBAČKE BURZE

HT-u priznanje za najbolje odnose s ulagačima

  • Autor: Z. K.
  • 18.10.2012 22:41:28
  • 18.10.2012 11:34:22

Na konferenciji Zagrebačke burze u Rovinju dodijeljene su nagrade Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s ulagačima. Hrvatski Telekom ponio je titulu najbolje domaće kompanije u odnosu s ulagačima. Na drugom mjestu našla se Podravka, dok je na treće mjesto zasjela tvornica šećera Viro

Dusko Marusic/PIXSELL
Erika Kašpar
Nagradu za Hrvatski Telekom preuzela je Erika Kašpar, pomoćnica predsjednika Uprave i operativna direktorica za odnose s ulagačima. U ime Podravke nagradu je preuzeo predsjednik Uprave Zvonimir Mrsić, dok je treća nagrada za Viro d.d. također otišla u ruke predsjednika Uprave, Željka Zadre.

Laureati su odabrani među 35 kompanija čije su dionice uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze, kao i među najlikvidnijima s Redovitog tržišta Zagrebačke burze i svih koje ulaze u izračun indeksa CROBEX10. Radi se o tvrtkama koje su pristale na strože zahtjeve o transparentnosti svoga poslovanja i onima koje se više nalaze u fokusu investitora.

Konačna rang lista na temelju koje su proglašeni najbolji napravljena je temeljem podataka sa Zagrebačke burze o poštivanju pravila objavljivanja redovitih i izvanrednih informacija vezanih uz poslovanje, te temeljem ankete koju je Poslovni dnevnik proveo među domaćim ulagačima. Anketirana su investicijska društva, banke, društva za upravljanje fondovima i osiguravajuće kuće.

U izboru svaka je kompanija mogla osvojiti maksimalno 300 bodova, od čega do 100 na temelju poštivanja pravila Burze te do 200 ovisno o tome koliko su ulagači u anketi iskazali zadovoljstvo odnosima pojedine kompanije prema njima.

HT – Hrvatski telekom u konačnici je osvojio 287 bodova, Podravka 260 , a Viro 254 boda.

U prvom izboru 2010. nagradu je također osvojio HT, a prošle godine pobjednik je bio Ericsson Nikola Tesla.

215066,210032,217728,218609
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još