SKOK OD 3,82%

Crobex nastavio pobjednički niz

20.05.2009 u 16:16

Bionic
Reading

Crobex indeks nastavio je snažan rast četvrti dan zaredom, unatoč blagom padu cijena na Wall Streetu i stagnaciji vodećih europskih indeksa. Uz respektabilan redovni promet od 46 milijuna kuna, Crobex je ojačao 3,82 posto, s lakoćom preskočivši granicu na 1.900 bodova

Nositelji rasta bile su dionice građevinskog i brodarskog sektora, a snažnu podršku pozitivnom trendu pružile su i dionice Adrisa, Belišća, Konzuma, Dom holdinga, Končar elektroindustrije i Petrokemije.

Među građevinarima opet je briljirala Hidroelektra, čija je cijena skočila 25,4 posto (na 383,50 kuna), a natprosječni rast zabilježile su i dionice Viadukta i Ingre.

Brodare je predvodio Jadroplov, s rastom cijene od 8,95 posto.

Dionica T-HT-a je zadržala najaktivniju ulogu, s ostvarenim prometom od 12,5 milijuna kuna. Cijena T-HT-ove dionice pred kraj trgovanja probila je granicu na 220 kuna i završila u blagom plusu. T-HT je jučer dioničarima isplatio drugi dio dividende za 2008. u iznosu od 17,15 kuna po dionici.

Europski burzovni indeksi u srijedu su se našli pod pritiskom pada cijena dionica financijskog sektora koji je uslijedio nakon značajnijeg oporavka tijekom posljednjih dana.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.