Novac ZAKONSKI NOVITETI

Hrvatska uvodi osobni stečaj

  • Autor: tportal.hr
  • 13.5.2009 9:33:42
  • 13.5.2009 9:30:11

Zakon o osobnom bankrotu koji bi omogućio da prezaduženi građani dobiju rješenje za izvršavanje svojih obaveza pod paskom skrbnika, trebao bi do kraja godine proći prvo čitanje u Saboru

Osobni bankrot za prezadužene građane kroz izmjene Zakona o stečaju, te promjena Ovršnog zakona kojom će se uvesti služba privatnih ovršitelja i tako zamijeniti rad sudskih činovnika, novi su reformski zadaci koje priprema Ministarstvo pravosuđa.

Prema izvorima iz vrha Ministarstva, Poslovni dnevnik piše da su u planu obje zakonske novosti, koje bi trebale proći ovo čitanje u Hrvatskom saboru do kraja ove godine.

Hrvatski prijedlog uvođenja osobnog bankrota u javnosti će biti pušten na X. međunarodnom kolokviju globalne mreže stručnjaka stečajnog prava (IEEI), koji započinje danas u Dubrovniku u organizaciji Visokog trgovačkog suda i Ministarstva pravosuđa.

Osobni bankrot spada u važne zakonske novitete jer bi omogućio da prezaduženi građani dobiju rješenje za izvršavanje svojih obaveza pod paskom skrbnika. lani je u Francuskoj podneseno 155.000 zahtjeva za osobnim stečajem, no manje od petine ih je završilo u osobnom stečaju.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još