Novac OPREZ NA BURZI

Crobex bez jasnog smjera

  • Autor: Z. K.
  • 11.5.2009 12:36:34
  • 11.5.2009 12:21:39

Nakon snažnog uzleta Crobexa tijekom proteklog tjedna, današnje trgovanja obilježeno je većim oprezom ulagača. Na samom otvaranju dobitonosne prodaje srušile su Crobex više od jedan posto, nakon čega je u slijedio oporavak. Rast potražnje oko podne je doveo Crobex nadomak pozitivnog teritorija (-0,11 posto)

Redovni promet održava se na visokim razinama dostignutima proteklog tjedna. Od 32,5 milijuna kuna prometa ostvarenih do 12 sati, više od polovice (18 milijuna kuna) je rezultat trgovanja dionicama T-HT-a. Ponuda je nadmašila potražnju, pa je cijena T-HT-ove dionice kliznula ispod 220 kuna i trenutno se održava na razini od 218,20 kuna.

Većina aktivnih dionica ipak bilježi rast cijena. Visokom likvidnošću i pozitivnim cjenovnim trendom ističu se dionice Adrisa, Dalekovoda, Ericssona Nikole Tesle, Končar elektroindustrije, PBZ-a, Uljanik plovidbe i Zagrebačke banke.

Jutarnja korekcija pogodila je dionice Atlantske plovidbe, Jadranskog naftovoda, Viadukta i Petrokemije.

Na europskim su burzama cijene dionica na početku današnjeg trgovanja blago pale, nakon prošlotjednog snažnog rasta, a pod najvećim je pritiskom rudarski sektor zbog pada cijena sirovina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još