Novac REALNI PAD

Prosječna neto plaća za svibanj 5.529 kuna

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 5.529 kuna, objavio je danas Državni zavod za statistiku

To je za 126 kuna, ili nominalno za 2,3 posto više nego što je iznosila prosječna neto plaća za travanj ove godine (od 5.403 kune).

Na godišnjoj razini, u odnosu na peti mjesec 2011. godine, prosječna je neto plaća za ovogodišnji svibanj bila viša za 104 kune, ili nominalno za 1,9 posto. No, s obzirom da je inflacija u svibnju na godišnjoj razini iznosila 3,9 posto, neto su plaće na godišnjoj razini realno u padu.

Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za svibanj 2012. iznosila je 7.978 kuna.

Na mjesečnoj razini, u odnosu na travanj ove godine prosječna je bruto plaća za svibanj bila viša za 211 kuna, ili nominalno za 2,7 posto.

Na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj prošle godine, prosječna bruto plaća za isti ovogodišnji mjesec bila je veća za 200 kuna, ili nominalno za 2,6 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još