CROBEX U PLUSU

Prekinuta negativna burzovna serija

22.04.2009 u 12:33

Bionic
Reading

Današnji trgovinski dan na Zagrebačkoj burzi obilježen je prekidom negativne serije. Nadovezujući se na pozitivne globalne trendove, Crobex je u dopodnevnom trgovanju ojačao 0,8 posto, uz redovni promet od 13 milijuna kuna

Milijunski promet ostvarile su dionice Podravke, T-HT-a, IGH Instituta i Atlantske plovidbe. Zahvaljujući nekoliko blok transakcija, dionica Podravke je sa 3,9 milijuna kuna vodeća po ostvarenom prometu. Cijena Podravkine dionice kretala se u uskom rasponu od 195 do 198,95 kuna.

Male cjenovne oscilacije bilježi i dionica T-HT-a, čija cijena se usidrila na 206 kuna. Dionica Atlantske plovidbe krenula je uzlaznom putanjom. Do 12,30 ojačala je 2,26 posto i trenutno se njome trguje po cijeni od 745 kuna. Solidan oporavak bilježi i dionica IGH Instituta čija cijena se, nakon jučerašnjeg potopa, popela na 2.750 kuna.

Među istaknutim dobitnicima nalaze se i dionice Dalekovoda, Ingre, Viadukta i Zagrebačke banke.

Varteks je prvi izašao s preliminarnim rezultatima poslovanja za prvi kvartal 2009. godine koji potvrđuju negativne trendove u industriji. Varaždinska tvrtka u prvom je tromjesečju poslovala s gubitkom od 3,96 milijuna kuna, a prihodi su joj smanjeni za 13,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.