NASTAVLJENA KOREKCIJA

Crobex i treći dan u minusu

21.04.2009 u 16:04

Bionic
Reading

Treći dan zaredom nastavljena je korekcija cijena dionica na Zagrebačkoj burzi. Indeks Crobex oslabio je za 0,6 posto, no kako se pred kraj trgovine minus ublažio, vrijednost indeksa ostala je iznad 1.500 bodova

Iako je tijekom trgovine pala na samo 701 kunu, Atlantska plovidba je kraj trgovine dočekala u plusu od 0,5 posto. S prometom od 7,3 milijuna kuna bila je najlikvidnije izdanje, dok je redovni promet iznosio 32,5 milijuna kuna.

Drugo najlikvidnije izdanje i najtrgovaniji među građevinarima, IGHsrušen je za 3,7 posto na 2.700 kuna, čime je nanizao negativnu šestodnevnu seriju. Dalekovod je ublažio minus pred kraj trgovine na 0,2 posto, a Ingrin minus iznosio je dva posto.

Prema očekivanju, dioničari su na današnjoj skupštini T-HT-a potvrdili sve predložene odluke, uključujući onu o isplati dividende od 29,99 kuna po dionici. Drugi dio dividende u iznosu 17,15 kuna po dionici bit će isplaćen 19. svibnja. Dionice T-HT-a skliznule su za 0,4 posto, dok su uz 4,3 milijuna kuna prometa bile treće prema kriteriju likvidnosti.

Nakon jučerašnjeg pada europskih burzi predvođenog bankarskim dionicama i danas je na tamošnjim burzama nastavljen negativni trend. Gubici u bankovnom sektoru nadjačali su dobitke potaknute rekordnom dobiti britanskog maloprodajnog lanca Tesco.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje