ZAGREBAČKA BURZA

Nastavlja se rasprodaja dionica

21.04.2009 u 13:21

Bionic
Reading

Na Zagrebačkoj burzi nastavljeno je razdoblje korekcije cijena dionica započeto u petak. Crobex indeks je do 13 sati izgubio na vrijednosti 1,64 posto, pri čemu je od 70 aktivnih dionica čak 46 pretrpjelo pad cijene. Primjetno je i slabljenje opsega trgovanja, tako da je redovni promet dosegnuo 15 milijuna kuna

Današnju korekciju ravnopravno vode dionice građevinara i brodara. IGH Institut, nalikvidnija građevinska dionica, u 'slobodnom padu' je potonula do 2.650 kuna, dok se najaktivniji brodar, Atlantska plovidba, srušio na 726 kuna.

Milijunske promete ostvarile su još dionice Dalekvoda, Končara elektroindustrije i T-HT-a. Cijena dionice Dalekovoda nastavila je tonuti približivši se psihološkoj granici od 300 kuna. Dionica Končar elektroindustrije nije se uspjela održati iznad 300 kuna i trenutno se trguje nekoliko kuna ispod te razine.

Na dan održavanja Glavne skupštine dioničara, dionicom T-HT-a trguje se u smanjenom opsegu i bez značajnijih cjenovnih pomaka. Prema očekivanju, dioničari su na skupštini potvrdili sve predložene odluke, uključujući isplatu dividende od 29,99 kuna po dionici.