Novac FINANCIJSKA PISMENOST

Kako osigurati dodatne prihode i smanjiti troškove

  • Autor: tportal.hr
  • 1.3.2012 18:57:56
  • 1.3.2012 16:02:25

Svijet osiguranja i udruga Život u plusu pod pokroviteljstvom Hrvatskog ureda za osiguranje u ožujku pokreće niz okruglih stolova o financijskoj pismenosti u Hrvatskoj

Prvi okrugli stol pod nazivom 'Kako održati financijsku stabilnost hrvatskih obitelji' održat će se 7. ožujka u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Sudionici Okruglog stola imat će prigodu od predstavnika Ministarstva financija doznati što država radi na jačanju financijske pismenosti hrvatskih stanovnika, a o iskustvu europskih zemalja u kojima su slične kampanje pokrenute već prije nekoliko godina govorit će Maja Vehovec s Ekonomskog instituta.

Igor Matutinović, direktor Gfk Hrvatska, prezentirat će rezultate istraživanje o tome kakva je percepcija hrvatskih obitelji o vlastitim osobnim financijama, koliko imaju prostora za štednju te koliko njih smatra da jedva podmiruje osnovne životne potrebe.

O razlozima prezaduženosti hrvatskih građana i načinu kako izaći iz toga začaranog kruga predavanje će održati Predrag Bejaković s Instituta za javne financije. Martina Etlinger iz Hrvatska udruga banaka govorit će o tome što banke rade na educiranju svojih klijenata.

Od predstavnika osiguravajućih društava sudionici Okruglog stola dobit će uvid u to kako osigurati dodatne prihode za nepredviđene životne okolnosti, školovanje djece ili pak za mirovinu, pri čemu važnu ulogu među štednim proizvodima imaju upravo proizvodi životnog osiguranja. Policom životnog osiguranja kupuje se upravo sigurnost za vremena u kojima vam se prihodi znatno smanjuju.

Više o okruglom stolu možete doznati na http://institutzaosiguranje.hr/hr/okrugli_stol/o_okruglom_stolu/.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još