Novac BRODARI U USPONU

Korekcija T-HT-ove dionice srušila Crobex

  • Autor: Z. K.
  • 17.4.2009 12:49:07
  • 17.4.2009 12:08:39

Isticanje roka za ostvarivanje prava na dividendu (ex dividend day) uzrokovalo je oštar pad cijene dionice T-HT-a, što je utjecalo na smjer kretanja Crobexa. Tako je, unatoč rastu cijena većine dionica, Crobex u dopodnevnom trgovanju oslabio za 0,7 posto

Od 53 aktivne dionice, 33 ih je ostvarilo rast cijene, dok je u minusu bilo 18 dionica. Najaktivnije se trguje dionicom T-HT-a, čija cijena je skliznula na 207 kuna budući da kupci od danas više nemaju pravo na drugi dio dividende.

U fokusu investitora i dalje su dionice brodarskih kompanija, dok slabi interes za građevinskim dionicama. Dionica Atlantske plovidbe probila je granicu od 800 kuna dostigavši maksimum na 824,89 kuna. Nakon toga uslijedila je korekcija prema razini od 800 kuna. Snažan rast bilježe i dionice Jadroplova, Tankerske i Uljanik plovidbe.

Građevinske dionice bilježe blagi negativan trend, a najviše se trguje Dalekovodom, IGH Institutom i Ingrom. Ingra je danas objavila poslovne rezultate koje obilježava snažan pad dobiti zbog povećanih troškova nastalih u posljednjem kvartalu.

Zbog naglog rasta cijene blokirano je trgovanje dionicama Jadranskog naftovoda i Lošinjske plovidbe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još