Novac CROBEX BLIZU 1.600 BODOVA

Snažan uzlet brodara

Uz današnjih 2,1 posto rasta, vrijednost Crobexa ostala je samo nekoliko bodova ispod razine od 1.600, na kojoj se posljednji put trgovalo polovicom veljače

Danas je bio zadnji dan trgovanja za one koji žele dobiti drugi dio dividende T-HT-a u iznosu od 17,15 kuna po dionici, jer će ona biti isplaćena onima koji će 21. travnja u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu biti zavedeni kao vlasnici ovih dionica. Cijena T-HT-a je nakon dva dana stagniranja skliznula za 0,6 posto na 222,7 kuna, a s prometom od 18,5 milijuna kuna ovo je bilo najtrgovanije izdanje. Redovni je promet iznosio 40,6 milijuna kuna, što je najviše u travnju.

Snažan uzlet Jadroplova mogao bi biti uzrokovan pozivom za javnu dražbu na kojoj će HFP 24. travnja prodati 37.299 dionica po početnoj cijeni od 90 kuna. Cijena splitskog brodara je s jučerašnjih 99 kuna uzletjela je iznad 117 kuna, da bi zaključila s rastom cijene od čak 18,1 posto na 116,9 kuna.

A da dionicama brodara pogoduje i oporavak vozarina, pokazuje i već peti dan pozitivne serije Atlantske plovidbe koja je danas skočila za 8,5 posto, uz promet od 6,3 milijuna kuna, dok je Uljanik plovidba uz 600.000 kuna prometa zabilježila dvoznamenkasti rast cijene.

Petodnevnu pozitivnu seriju nanizao je i Končar elektroindustrija, za razliku od IGH i Dalekovoda koji su se našli pod pritiskom prodavatelja.

I na europskim je burzama vladao optimizam predvođen dionicama financijskog i tehnološkog sektora.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još