TODORIĆ - SAMODOL 1:0

Ustavni sud presudio u korist Agrokora u slučaju Belje

06.02.2012 u 16:13

Bionic
Reading

Ustavni sud privremeno je odgodio obvezu preuzimanja Belja, koju je Hanfa naložila Agrokoru rješenjem od 6. listopada 2011. Istovremeno je naložio Upravnom sudu da u roku šest mjeseci donese presudu povodom tužbe koju je Agrokor podnio protiv rješenja Agencije

Koncern Agrokor dobio je prvu rundu u pravnoj borbi protiv Hanfe. Ustavni sud privremeno je odgodio obvezu preuzimanja Belja i na taj način zaštitio Todorićevu tvrtku od ovrha koje su mogli poduzeti dioničari na temelju rješenja Hanfe.

Podsjetimo, Hanfa je još 6. listopada naložila Agrokoru da u roku od 60 dana podastre ponudu za preuzimanje preostalih dionica Belja, ustvrdivši svojim rješenjem da je još 12. rujna 2007. godine nastala obveza za njihovo preuzimanje. Međutim, Agrokor nije postupio po nalogu Hanfe već je podigao ustavnu i upravnu tužbu protiv takvog rješenja Agencije.

Ustavni sud ujedno je naložio Visokom upravnom sudu da u roku od šest mjeseci donese odluku vezanu uz Agrokorovu tužbu protiv rješenja Hanfe.

Agrokor trenutno posjeduje 5.579.663 dionice Belja, što čini 67,92 posto udjela u temeljnom kapitalu. Cijena koju je Agrokor trebao ponuditi dioničarima iznosi 305,03 kuna po dionici što znači da bi za otkup svih preostalih dionica trebao osigurati 804 milijuna kuna.