Novac NAJNIŽA 2.810, NAJVIŠA 9.871

Prosječna neto plaća u listopadu 5.406 kuna

Najvišu prosječnu neto plaću za listopad primili su zaposleni u promidžbi, reklami i propagandi u iznosu od 9.871 kune

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za listopad ove godine iznosila je 5.406 kuna, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na rujan prosječna neto plaća bila je veća za devet kuna ili nominalno za 0,2 posto, a realno je pala 0,4 posto. U odnosu na prosječnu neto plaću za listopad prošle godine prosječna neto plaća za deseti ovogodišnji mjesec bila je nominalno viša jedan posto, a realno niža za 1,5 posto.

Za razdoblje od siječnja do listopada ove godine pak prosječna je neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama iznosila 5.407 kuna, što je u odnosu na isto razdoblje 2010. nominalno više 1,9 posto, a realno niže 0,3 posto.

Prema pojedinim djelatnostima, najvišu prosječnu neto plaću za listopad primili su zaposleni u promidžbi, reklami i propagandi u iznosu od 9.871 kune. U zračnom prijevozu prosječna neto plaća za listopad iznosila je 9.302 kune, a u upravljačkim djelatnostima, savjetovanju u vezi s upravljanjem 8.488 kuna.

Najniže neto plaće za listopad imali su zaposleni u proizvodnji odjeće, u iznosu od 2.810 kuna, i u proizvodnji kože i srodnih proizvoda 2.901 kunu.

Po statističkim izdanjima, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za listopad iznosila je 7.744 kune.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još