Novac CROBEX NA NIZBRDICI

Ulagači izgubili nadu u oporavak

  • Autor: Z. K.
  • 8.4.2009 12:52:49
  • 8.4.2009 12:28:37

Obnovljeni strahovi ulagača na globalnom planu zbog slabih poslovnih rezultata kompanija i sumnji u oporavak financijskog sektora doveli su do ovotjedne korekcije na vodećim svjetskim burzama, nakon dugog razdoblja rasta. Negativno raspoloženje zahvatio je i domaće ulagače, pa Crobex već četvrti dan bilježi pad vrijednosti

Danas do 12.30 sati Crobex je oslabio za 1,79 posto, uz redovni promet od 13,4 milijuna kuna. Na udaru rasprodaje su građevinske dionice koje su proteklih dana bilježile najveći rast. Tako je najlikvidnija dionica, Instiuta IGH, potonula preko sedam posto i trenutno se njome trguje po 3.080 kuna. Osjetan pad cijene bilježe i dionice Dalekovoda, Ingre, Tehnike i Viadukta.

Osim Instituta IGH, milijunski promet ostvarile su i dionice T-HT-a, Ericssona Nikole Tesle i Dalekovoda. Dionicom T-HT-a trgovalo se u uskom rasponu od 218,50 do 220 kuna, a aktualna cijena je 219,12 kuna.

Korekciju bilježi i dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom se trguje po cijeni od 1.186 kuna.

Na europskim su burzama na početku današnjeg trgovanja vodeći indeksi oslabili, prateći pad cijena dionica na azijskim i američkim tržištima, a najveće su žrtve dionice banaka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još