Novac DOKAPITALIZACIJA ILI PRODAJA

Vaba banka na meti dva investitora

Vaba banka iz Varaždina objavila je da je potpisala ugovor o povjerljivosti s renomiranim američkim investicijskim fondom, kao potencijalnim investitorom te će uskoro započeti proces dubinskog snimanja poslovanja banke te da je primila i pismo zainteresiranosti za dokapitalizaciju od strane velikog domaćeg investicijskog fonda

'Nakon prihvaćanja indikativne ponude za dokapitalizaciju Vaba d.d. banke Varaždin od strane Uprave, Nadzornog odbora i većinskih dioničara, Vaba banka danas je potpisala Ugovor o povjerljivosti s renomiranim američkim investicijskim fondom, kao potencijalnim investitorom te će uskoro započeti proces dubinskog snimanja poslovanja Banke u cilju daljnje realizacije moguće investicije', navodi se u priopćenju.

Osim toga, kako se ističe, Vaba banka je danas također primila i 'pismo zainteresiranosti za dokapitalizaciju od strane velikog domaćeg investicijskog fonda koji je zainteresiran za ulaganje u konsolidaciju malih banaka u Republici Hrvatskoj te slijede daljnji pregovori u cilju postizanja dogovora o iznosu i uvjetima dokapizalizacije s dioničarima banke, nakon čega bi također uslijedio proces dubinskog snimanja'. Prema pisanju Poslovnog dnevnik radi se o fondu Alternative Private Equity, jednom od fondova gospodarske suradnje.
 
Iz Vaba banke najavljuju da će o svim daljnjim značajnijim koracima redovito obavještavati javnost.

Nakon što je prošli tjedan Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) oduzeo odobrenje za rad splitskoj Credo banci i donio odluku o postupku prisilne likvidacije te banke, viceguverner HNB-a Davor Holjevac je u kontekstu četiri banke koje su, zbog stope adekvatnosti kapitala malo iznad zakonom propisanih 12 posto, pod pojačanim nadzorom HNB-a spomenuo i Vaba banku.

Iz Vaba banke su nakon toga poručili da je poslovanje te banke 'u potpunosti stabilno, odvija se sukladno svim zakonskim, podzakonskim i internim aktima, te sukladno postavljenim planovima i zacrtanim ciljevima banke'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još