Novac ZAGREBAČKA BURZA

Na kraju ipak minus Crobexa

Pola sata prije kraja trgovine došlo je do obrata na Zagrebačkoj burzi, pa je Crobex nakon jučerašnje euforije zadnjeg dana u tjednu skliznuo za 0,03 posto

Redovni promet iznosio je oko 33 milijuna kuna, što je iznad godišnjeg dnevnog prosjeka, a najviše je prometa privukao IGH – 6,1 milijuna kuna. Iako je tijekom dana bio lansiran za 8,5 posto na 3.332 kuna, pred kraj trgovine splasnula je potražnja, pa je IGH dan zaključio s rastom od od samo 4,1 posto, na 3.195 kuna.

Unatoč tome što je Dalekovod u Crnoj Gori dobio posao vrijedan 3,9 milijuna eura, dionice su pred kraj trgovine skliznule za 0,4 posto. No potpora kupaca nije izostala kod Končar elektroindustrije, Atlantic Grupe, Ericssona Nikole Tesle i Ine.

Nakon što su jučer dosegnule najvišu cijenu u mjesec dana, dionice T-HT-a trgovinu su zaključile na 223,8 kuna, što u odnosu na jučerašnju cijenu predstavlja minus od 0,9 posto. Klizanje cijene nije izbjegla ni Atlantska plovidba.

Nakon što je Hanfa odobrila Europapress holdingu ponudu za preuzimanje Slobodne Dalmacije po cijeni od 70 kuna po dionici, cijena je skočila za 11,8 posto, uz neuobičajeno visokih 250.000 kuna prometa.

Na europskim burzama vladala su neujednačena kretanja, u trenutku zaključivanja teksta London i Pariz su bili u minusu, a Frankfurt u blagome plusu.

Dnevni pregled trgovanja pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još