Novac BEZBRIŽNO DO NOVOG DUGA

Mrske strane banke financirale su državu

  • Autor: tportal.hr
  • 2.4.2009 13:48:27
  • 2.4.2009 13:43:46

Božo Prka zamjerio je paušalne ocjene u Saboru o bankama u stranom vlasništvu, naglasivši da su 'mrske strane banke financirale državu i omogućili joj da bezbrižno premosti do novog inozemnog duga'

Predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka izjavio je na današnjoj TEB-ovoj konferenciji da je u uvjetima restriktivne monetarne politike i stroge tečajne politike "dobro da se vodi politika jake kune", piše Business.hr.

"Politika HNB-a pokazala se na kraju dobrom te je opuštanje monetarne politike u rukama fiskusa koji mora početi štedjeti i tek bi tada kamate mogle biti manje', kazao je Prka. Naglasio je da je nemoguće bez promjene strukture fiskalne politike očekivati bilo kakvu promjenu.

'Mi možemo samo rezati svoje troškove, a to možemo učiniti ili masovnim otpuštanjima, sto nećemo učiniti, ili dizanjem kamata, sto je neminovno', najavio je Prka. Zamjerio je paušalne ocjene u Saboru o bankama u stranom vlasništvu, naglasivši da su 'mrske strane banke financirale državu i omogućili joj da bezbrižno premosti do novog inozemnog duga'.

Kao odgovor napadima na strane banke iznio je podatak da je većina kredita banaka financirana iz domaćih depozita. Najavio je smanjivanje kreditiranja stanovništva, a povećanje kreditiranja malog i srednjeg poduzetništva sto vidi kao dio borbe protiv recesije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još