TRŽIŠTE NEKRETNINA

Stanovi u Zagrebu sve jeftiniji, na Jadranu cijene rastu

Bionic
Reading

Dok cijene stanova u glavnom gradu padaju, cijene nekretnina na Jadranu bilježe blag rast, pokazuje indeks cijena nekretnina za listopad

Na najznačajnijem tržištu, u Zagrebu, tražene cijene nekretnina u odnosu na prethodni mjesec gotovo se nisu mijenjale (-0,1 posto), dok su na godišnjoj razini ostvarile pad od 2 posto. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u listopadu je iznosila 1.757 eura za kvadratni metar, što je za 0,2 posto niže u odnosu na prethodni mjesec, odnosno 2,8 posto niže u odnosu na listopad 2010.

U odnosu na prošlu godinu, tražene cijene stanova u svim četvrtima u Zagrebu su pale, osim u Pešćenici-Žitnjak, gdje je došlo do porasta cijena od 2,7 posto u odnosu na prošlu godinu.

Dok cijene stanova u glavnom gradu padaju, cijene nekretnina na Jadranu bilježe godišnji rast od 1,3 posto, a u odnosu na prethodni mjesec više su za 1,1 posto. Unatoč završetku sezone, prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu viša je za 1,4 posto u odnosu na prethodni mjesec te iznosi 1.996 eura/m2, dok u odnosu na listopad 2010. bilježi rast od 5,1 posto.