PRODANO 7 POSTO PONUDE

U RBA zadovoljni akcijskom prodajom stanova

31.03.2009 u 15:24

Bionic
Reading

U Raiffeisen banci zadovoljni su s dosadašnjim tijekom akcijske prodaje stanova. 'U tri tjedna ugovorena je prodaja devet stanova, a rezervirano je još 35 stanova čija prodaja je trenutno u fazi realizacije', rekao je za tportal Dražen Nikolić iz Raiffeisen Consultinga

To je u skladu s očekivanjima, dodaje Nikolić, naglašavajući da je u samo tri tjedna prodano sedam posto stanova iz ponude.

U Raiffeisen banci su zadovoljni što je njihova akcija potaknula i druge banke da krenu istim putem. Inicijativu banaka podržava i sve više investitora koji prihvaćaju realnost i spremni su korigirati cijene novogradnje. Akcija nije naišla na odaziv u nekim jadranskim gradovima (Split, Zadar) u kojima investitori smatraju da je potražnja još uvijek veća od ponude i nisu spremni smanjiti cijene.

Nikolić nam je otkrio da akciju nisu dobro primile agencije za nekretnine jer se prodaje stanova iz ponude dogovaraju direktno, bez posrednika.

Sutra će akcijske ponude prodaje nekretnina s povoljnijim kamatnim stopama i nižim cijenama objaviti Erste i Hypo Alpe Adria banka. U akciji Erste banke sudjelovat će oko 100 građevinskih tvrtki s ukupno 1300 stanova, a u ponudi Hypo Alpe Adria banke naći će se oko 700 stanova diljem Hrvatske, od kojih se većina nalazi u Zagrebu.